Han klipper därmed tillfälligt (?) banden med Åker/Strängnäs och hoppas att en vinter i Nordamerika ska utveckla honom och förhoppningsvis öppna nya dörrar.

– Mitt mål är att kunna leva på min sport, förklarar forwarden över en fika hemma på Korngatan i Ulvhäll.

Tillsammans med några jämnåriga spelare från klubben deltog Alexander Insulander nyligen i en stor juniorturnering i Boston.

– Vi var över dit redan i fjol, båda två, och det var då grabben på allvar fick upp ögonen för spel i USA, säger pappan Calle Insulander.

I samband med den senaste vistelsen i Massachusetts hade far och son nöjet att träffa Brad Stoffers, general manager för 19-åringens nya klubb Chicago Cougars som hör hemma i en liga vid namn USPHL.

– Jag och Alexander hade mejlat till flera lag i USA. Vi fokuserade på de som låg i tilltalande områden. Vi fick kontakt med bland annat New Hampshire, men Chicago Cougars svarade nästan omedelbart, säger Calle Insulander.

– Det låter på Brad Stoffers som att jag kan få spela forward i första- eller andrakedjan. Helst lirar jag center, säger Alexander Insulander som i vintras satte två mål på tolv matcher för Å/S i tvåan i vintras.

Blir du ensam svensk i Cougars?

– Som det ser ut nu. Möjligen att de hade en europé till på ingång, en slovak eller sloven.

Hur finansieras äventyret?

– Mina föräldrar hjälper till, sen ska jag samla ihop fickpengar genom sommarjobb på Karl Hedin bygghandel och Samuelsson hockey school.

Alexander Insulander tar studenten på Thomasgymnasiet den 14 juni.

– Jag har läst ekonomiprogrammet och hoppas att det gått bra. Men hur som helst ser jag fram emot att blir klar med skolan.