Efter det att verksamheten som hem för ensamkommande fasades ut lades fastigheten Sångaren 1 på Regementsgatan i höstas ut till försäljning. Säljaren är bolaget Göteborg och Strängnäs specialfastigheter AB och prislappen är satt till 8 miljoner kronor.

‒Det är ett fantastiskt bygge och jag har haft många intressenter, men det har inte blivit något avslut ännu. Som alltid gäller det bara att hitta rätt kund, säger mäklaren Johan Svärd på Mäklarhuset som har i uppdrag att sälja Wisborg.

Entréplan och övervåning, som uppskattningsvis har en yta på 200 kvadratmeter vardera, rymmer flera rum och salonger. Några av dem med ståtliga kakelugnar och öppna spisar. I källaren finns stora utrymmen att disponera och en krökt trätrappa leder upp till den spektakulära vinden.

Artikelbild

Entréplan och övervåning har högt i tak och i huset finns flera kakelugnar och öppna spisar.

‒Jag har inte haft några privatpersoner som har varit och tittat. Huset gjordes om för att passa den tidigare verksamheten och det krävs en hel del jobb för att återställa det till en familjevilla. Det finns en spärr för alla och utöver köpeskillingen så krävs det nog ett par miljoner till för att göra om Wisborg till en bostad, säger Johan Svärd.

Aktörer som hittills visat intresse för byggnaden har varit företag som antingen vill bygga om huset till bostadsrätter eller ta upp stafettpinnen för att bedriva verksamhet som liknar den som på senare år funnits i huset.

‒Jag tror att det klickar när det kommer en aktör som känner att här behöver vi inte göra om så mycket. Det ska vara rätt köpare som ser potentialen i det här unika objektet, säger Johan Svärd.