Strängnäspartiet nådde stora framgångar i valen i början av 1990-talet, men ställde inte upp i valet 1998. Inför valet 2002 bestämde sig dock några av partimedlemmarna för att satsa igen.

– Jag gick med i Strängnäspartiet år 2000, efter omstarten, säger Niclas Samuelsson.

Inför valet 2002 stod den då 26-åriga Strängnäsbon med på partiets lista med kandidater. Han blev ersättare i kommunfullmäktige och fick ta plats i dåtidens motsvarighet till samhällsbyggnadsnämnden. Men 2004 flyttade han till Eskilstuna och fick lämna sina uppdrag.

2015 gick dock flyttlasset åt andra hållet igen.

– Min sambo fick jobb i Strängnäs, så vi flyttade hit igen. Då fick jag tidigt frågan från Strängnäspartiet om jag ville komma med igen, säger Niclas Samuelsson.

Det ville han. Nyligen utsågs han till partiets ordförande och nu är det alltså klart att han toppar listan. På andra plats på listan finns hans sambo, Kristina Stimac. Efter dem följer 13 andra namn, både gamla och nya.

– Styrelsen fick i uppdrag att ta fram kandidaterna. Listan är på remiss hos partimedlemmarna just nu, säger Niclas Samuelsson.

Därför kan någon enstaka förändring komma att ske, innan den slutgiltiga listan ska vara inskickad till länsstyrelsen den 10 april.

Vad tror du om partiets chanser inför valet?

– Vi har två mandat i fullmäktige i dag. Jag tror och hoppas på en fördubbling. Det är realistiskt. Skulle vi få fler mandat klarar vi det också, säger han.

Här hittar du övriga partiers kandidater.