• Världstenoren Mats Carlsson och sopranen Charlotta Huldt bjöd publiken på Gyllenhjelmstorget på en mycket stark konsertupplevelse. Foto:
  • Stilstudie med skönsjungande Charlotta Huldt. Foto:
  • Stefan Dässman som Olaus Petri visadse runt i domkyrkan. Foto:
  • Konsert i det fria... Foto:
  • Många kom till Gyllenhjelmstorget för att njuta starka operaröster under bar himmel. Foto:
  • Många ville veta mer om Strängnäs domkyrka. Speciellt när självaste reformatorn Olaus Petri skötte guidningen. Foto:
1/

Historiskt och finstämt på starten av Strängnäs sommarfestival

Strängnäs
annons

Lättsam klassisk musik och underhållning i sommarnatten. Det var temat på den första dagen av Strängnäs sommarfestival. Semesterfirare och historieintresserade fick också chans att träffa på reformatorn Olaus Petri, som återuppstått lagom till en guidning av domkyrkan.

Vid lunchtid på torsdagen smög årets tredagarsfestival i gång med orgelmusik i domkyrkan. En stund senare samlades nyfikna på samma plats för att ta del av byggnadens historia. Vem kunde passa bättre än självaste Olaus Petri för att leda det uppdraget? Möjligen då domkyrkokaplanen Stefan Dässman, som med inlevelse och stort kunnande lotsade runt åhörarna. Vid festivalens hjärta, Gyllenhjelmstorget, fanns både körsångare och skådisar, ur de dramatiserade stadsvandringarna, på plats för att underhålla publiken. Musikduon Doc & Ola underhöll på torget innan kvällens huvudnummer intog den mobila scenen. Operasångarna Mats Carlsson och Charlotta Huldt kanske är att skämma bort festivalpubliken lite i onödan. Vilka pipor. Det är inte varje dag Strängnäs välsignas med en liveföreställning med en tenor av Mats Carlsson kaliber. De lyckligt lottade, på det fullsatta torget, fick njuta flera operett- och operanummer av sopranen Charlotta Huldt och topptenoren Mats Carlsson. Så här borde en torsdagskväll i Strängnäs alltid vara. Fantastiskt.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsKultur/NöjeMusik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka