Veronica Wallenius har hämtat Tess från Kos, och kom hem måndagen efter midsommar. Foto:

Hunden Tess hoppade ut genom fönstret – har varit försvunnen i dygn

Strängnäs

En schäferlik hund är på rymmen sedan i lördags. Matten Veronica Wallenius hoppas på nya observationer så att spårhundar ska ha något att gå på i sökarbetet.

Tessera, eller Tess som den tvååriga tiken kallas, hade inte bott hos familjen Wallenius i ens en vecka när glädjen över den nya familjemedlemmen plötsligt byttes mot förtvivlan.

Hunden har sin bakgrund på Kos i den grekiska övärlden, där en bekant till familjen räddade henne när hon bara var några timmar gammal.

– Det är en ganska speciell hund, hon är skygg och har svårt med tillit. Det fungerade jättebra hemma hos oss med mina andra hundar, berättar Veronica Wallenius som kom hem med Tess måndagen efter midsommar.

I lördags eftermiddag var hon själv iväg för att handla hundsaker när en av sönerna ringde. Tess hade blivit skrämd och lyckats hoppa ut genom ett fönster.

– Vi var noga med att stänga och låsa dörrar, men det där fönstret kunde jag aldrig föreställa mig att hon skulle kunna ta sig ut igenom. Det stod lite på glänt, ett spärrat fönster som öppnas inåt. Men det lyckades hon krafsa upp, säger Veronica Wallenius.

Hunden sprang till skogs vid Lunda, och har sedan dess varit försvunnen. En så kallad ID-hund har sökt i området och fått upp ett spår som sedan svalnat.

– Hundföraren var ute hela måndagen och hela tisdagen. Men då, precis när hon hade åkt hem på eftermiddagen, fick jag ett samtal. Någon hade sett Tess på 55:an vid Norrlänna. Jag fick tag på hundföraren igen, som då fick upp ett färskt spår, säger Veronica Wallenius.

Sökandet resulterade dock inte i att Tess hittades. Teorin är att hon nu rör sig mot Malmköpingshållet.

– Jag hoppas få in fler observationer. Hundföraren kommer ut i morgon igen, säger Veronica Wallenius till tidningen på onsdagsförmiddagen.

– Jag börjar bli desperat. Det kostar ju pengar att ta hjälp av hundföraren och jag har inte råd hur länge som helst.

Foto:

Tess föddes som en gatuhund. Veronica Wallenius vet inte vad hon är för ras, men hon är lik en schäfer.

– Folk som ser henne tror nog att det är en schäfer. Hon kan också misstas för en varg om någon ser henne i skogen, säger hon.

Mat och kläder hemifrån har lagts ut i skogen, men Veronica Wallenius vågar inte hoppas att det ska hjälpa.

– Hon har varit hos oss så kort tid och har inte riktigt knutit an till oss ännu. Vissa hundar blir ju glada om de ser människor och går fram för att hälsa. Med Tess är det nog tvärtom, jag är rädd att hon bara blir skyggare för varje dag som går.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

LännaMalmköpingSträngnäsDjurHundHusdjur
Relaterat