Den 105 år unga föreningen kan få chansen till lite extra marknadsförning genom att bli presenterad på resecentrum.

I "tidernas begynnelse" var Viljan en klubb med många sektioner. Så småningom fanns endast fotboll och bandy kvar. 2004 försvann även den sistnämnda grenen.

– Men bara det att vi har fotboll för pojkar, flickor och seniorlag för både dam och herr är ovanligt. Många föreningar specialiserar sig, säger Julie Rytterlund som de senaste åtta åren varit tränare i Viljan.

– Jag har hand om flickor 05/06 och flickor 09, förutom mitt engagemang i ett Sörmlandslag, berättar hon.

När kanslichefen Semir Mehanovic i januari började arbeta åt Södermanlands fotbollförbund i Eskilstuna hoppade Julie Rytterlund in som kanslichef på Vasavallen:

– Viljan är en stor del av min vardag. Jag lever och andas fotboll. Det är en trevlig förening med god sammanhållning. Vi arbetar både över lag- och åldersgränserna.

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 stycken har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.