– I år gjorde vi affischerna mindre än tidigare, i hopp om att de skulle få sitta kvar, säger Birger Furustig. Så blev det inte. Foto:

IK Viljans marknadsaffischer rivs ner – år efter år

Strängnäs

Nästa helg är det Strängnäs marknad och arrangerande IK Viljans neonröda affischer lyser som vanligt upp höstmörkret – men inte så mycket som det är tänkt.

De rivs nämligen ner så snart de satts upp.

– Alla affischer jag har satt upp utomhus i Strängnäs har försvunnit. Jag hinner bara sätta upp dem så är de borta, säger Birger Furustig från IK Viljan.

Han berättar att affischerna satts upp på godkända platser, att de ändå rivs ner – och att det varit så i flera år.

– I alla fall i en fyra–fem år. Antingen hatar de Viljan, eller så hatar de marknaden, eller att det är röda affischer, säger Birger Furustig.

För föreningen är intäkterna från Strängnäs marknad, som brukar locka runt 300 knallar, mycket viktiga för ungdomsverksamheten.

IK Viljan arrangerar marknaden sen 1957.

– Vi behöver ju inte annonsera. Det blir marknad ändå och det kommer 30 000 personer ändå – men det är nåt speciellt med att sätta upp affischer, så att barn och ungdomar kan få se att det är på gång.

Föreningen har inte polisanmält skadegörelsen.

– Nej nej. Det är inga stora pengar, utan den fula grejen att göra så här mot en förening. Man förstår inte vem som tycker de vinner på det. Marknaden kommer i alla fall tillbaka varje år.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

IK ViljanSträngnäs marknadSträngnäs
Relaterat