I samband med lanseringsturnén för nya skivan Old school sessions passar folkmusiktrion Beata Bermuda på att stanna till för en spelning i Strängnäs kommun. I morgon kväll uppträder gruppen i Biohuset i Mariefred. Foto:

Indiesväng möter folkmusik i Biohuset

Mariefred

I morgon kommer det att svänga skönt i Biohuset i Mariefred. Succétrion Beate Bermuda är på turné och stannar till för att sprida sitt speciella fiolsound och samhällsreflekterande låttexter.

— Det känns fantastiskt kul att ha dem här, de är en ny generation folkmusiker, säger kulturproducenten Jannicke Fyhr.

Succétrion Beata Bermuda från Rättvik uppträder i Biohuset i Mariefred i morgon kväll. Gruppen, som slog igenom 2014 med det självbetitlade albumet Beata Bermuda, står fast förankrad i svensk traditionell folkmusik och vill gärna föra traditionen vidare. Med sin feministiska folkmusik har de turnerat i med stor framgång i Sverige såväl som i USA och Europa.

— De spelar en typ av musik som många gillar. De spelar både eget och återanvänder äldre folkmusik. Det är snyggt producerat och med vacker stämsång, säger Jannicke Fyhr.

Gruppen består av Hanna Andersson, Linnea Aall Campbell och Samantha Ohlanders och betraktas av flera kritiker som ett av Sveriges mest intressanta band på folkmusikscenen just nu. Repertoaren är egenkomponerad och Beata Bermuda backar inte för att släppa in nya influenser i musikgenren.

Läs mer om dessa ämnen

Mariefredmusik