Vid halv fem på tisdagsmorgonen den 11 juli hittades mannen svårt skadad i närheten av Tempo-butiken i Strängnäs. Mannen avled senare. Foto:

Inget spår efter larmande mordvittnen

Strängnäs
annons

Polisen har fortfarande inte fått kontakt med de två personer, en man och en kvinna, som hittade den nu döde mannen i förra veckan.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen den 11 juli som personalen vid ambulansstationen i Strängnäs hörde en knackning på jalusidörren. Utanför stod en man och en kvinna som hittat en svårt skadad man på en parkering på andra sidan gatan.

Den skadade mannen, som var i 60-årsåldern och inte skriven i Strängnäs, hade bland annat skallskador och avled senare på sjukhuset. Polisen utreder händelsen som ett mord, men när den larmande duon skulle höras hade de försvunnit.

— Vi vet inte varför vi inte har fått kontakt med dem. Antingen har de inte sett efterlysningen, eller så vill de inte träda fram. Vi vill veta vad de vet, säger Eva Tördahl vid Strängnäspolisen.

Samtidigt som jaken efter mannen och kvinnan fortsätter, har polisen arbetat med att följa upp flera tips. Obduktionen av mannen är nu klar men vad den visat kan inte Eva Tördahl säga ännu.

— Vi inväntar det preliminära obduktionsresultatet. Kanske att vi får det i slutet av veckan, säger hon.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsBlåljus mord
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka