Boule är bra för hälsan. Tisdagen den 16 oktober kan du prova på gratis. Foto:

Bättre mående i fokus i Strängnäs

Strängnäs

Nästa vecka satsar kommunen och några lokala föreningar på att få medborgarna att må lite bättre. I fokus står allt från studier och jobb till boule och paraffinbehandling för händerna.

Arbete, fritid, motion, kultur, sömn, relationer, utbildning och matvanor. Alla påverkar de din hälsa, enligt Strängnäs kommuns presentation av den särskilda hälsovecka som inleds måndagen den 15 oktober.

Därför har man satt ihop ett smörgåsbord av upplevelser, för den som vill förbättra sitt mående.

Veckan inleds med bland annat information från studie- och yrkesvägledare, coacher som kunde ge handgripligt stöd i jobbsökande och en föreläsning om hur man bäst rustar sig för en anställningsintervju.

Allt detta på Jobbtorg, där det är fler aktiviteter för jobbsökande under onsdagen den 17 oktober.

På tisdagen den 16 oktober hålls bland annat öppet hus på Anhörigcentrum, prova på-boule i Boulepalatset och möjlighet att testa elcykel på Isabellagården. Under förmiddagen bjuder Reumatikerföreningen in till paraffinbad och träning för händerna.

Onsdagen inleds med en vandring på Hälsans stig, med föreningen Strängnäs Hjärt-Lung och på eftermiddagen bjuder kommunen på gratis inträde på Thomasbadet. Gratis bad blir det även i Åker, fast på fredagsmorgonen och igen på eftermiddagen.

Den som gillar att promenera kan ta sig runt på torsdagens äppelpromenad – en slinga på en kilometer, med start vid kommunhuset. Apropå ätbart så får föräldrar till elever i kommunala skolor äta gratis med dem, hela veckan.

Kulturvänner kan kika närmare på dagligverksamheten på kulturskolan, under förmiddagarna onsdag–fredag.

RÄTTELSE: I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att hälsoveckan pågår denna vecka. Hälsoveckan pågår vecka 42, mellan den 15 och 19 oktober, inget annat.

Hälsoveckan

Ovanstående är ett axplock. Hela programmet hittar du här.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunArbetsmarknadHälsa
Relaterat