Kanelbullesemlan stark uppstickare på Roggebageriet

Strängnäs

Kring 1600 semlor räknade Roggebageriet med att framställa under fettisdagen.

— Vi var igång redan klockan tre, två timmar tidigare än normalt, säger chefsbagaren Erika Eriksson som kamperar ihop med Lisa Jonsson och Rigmor Samuelsson.

Erika Eriksson har sex års erfarenhet av yrket.

Semlor finns nuförtiden i många olika former, till exempel prinsessemla, croissantsemla, wienersemla, vaniljsemla och semmeltårta.

— En stark uppstickare än kanelbullesemlan, berättar Erika Eriksson.

Samtliga semlor är bakade på surdeg.

— Det har vi fått mycket positiva kommentarer kring, säger Erika Eriksson.

Hur lång säsong har semlorna hos er?

— Den börjar 7 januari och håller på fram till påsk, och i år kommer påsken tidigt. Efterfrågan brukar tunnas ut ganska snabbt.

Under onsdagen är det dock andra bakverk som står i fokus, eftersom Alla hjärtans dag firas..

Läs mer om det i onsdagens tidning och på webben.

Foto:

Läs mer om dessa ämnen

Bageri