Flera kvarter i Stavlundområdet har sålts till byggherrar som ska bygga olika sorters bostäder där. Foto:

Klart för byggherre att köpa mark på Tosterön

Strängnäs

På måndagskvällen fattade politikerna i kommunfullmäktige beslut om att sälja en bit mark i området Stavlund på Tosterön till Anebyhusgruppen.

Byggherren köper ett kvarter för bygge av radhus. När de är färdigbyggda ska bostäderna säljas, och målgruppen är familjer eller par som vill bilda familj, samt äldre som vill avyttra sina hus.

Kostnaden för marken blir 5,1 miljoner kronor. Pengarna för försäljningen ska kommunen använda till att bekosta till exempel byggnationer av vägar i andra delar av Stavlundområdet. Men byggherren förbinder sig också att betala 700 000 kronor som krävs för utbyggnad allmänna anläggningar.

En förutsättning för köpeavtalet är att Anebyhusgruppen inte får sälja marken vidare innan minst ett av husen är klara för inflyttning. Om inte detta gjorts inom två år har också kommunen rätt till ett vite på 510 000 kronor.

Tosterön är ett expansivt område. Tidigare i år har kommunen bland annat släppt ett antal nya villatomter där, samt godkänt försäljningen av kvartersmark till byggherrarna K-bostad och Framfast.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunSträngnäsTosteröBostadByggByggnation
Relaterat

Mest delat denna vecka