Det bor närmare 8 000 personer som är 65 år eller äldre i Strängnäs. På grund av ett skörare skelett löper de större risk för att falla och skada om olyckan är framme. Därför testar Strängnäs kommun i år på att bjuda denna grupp, som är folkbokförda i kommunen, på gratis broddar.

– Halkolyckor är vanliga bland äldre och kan orsaka skador, förlorad självständighet och även dödsfall, säger Inger Grindelid.

Från och med den 13 december kan den som är berättigad till gratis broddar hämta ut ett par, mot uppvisande av legitimation, under ordinarie öppettider på följande platser i kommunen: Strängnäs kontaktcenter i kommunhuset samt medborgarkontoren i Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk.

Broddarna finns i tre olika storlekar och det är representanter från kommunens seniorråd som varit med och valt ut den typ av broddar som köpts in.

– Det är bra att kunna göra denna fallförebyggande insats och extra roligt att kunna göra det i samarbete med Rådet för seniorfrågor, säger kommunalrådet Monica Lindell Rylén (S).

Om den som behöver broddar har ett ombud måste denna visa bådas legitimation. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.