Malin Englund och Joséphine Adams håller en första audition på tisdagskvällen. Under helgen kommer de att röra sig kring tivolit och Strängnäs marknad för att träffa ungdomar. Foto:

Kommunens ungdomar ska lockas att medverka i film

Strängnäs

Är du mellan 13 och 16 år, bosatt i kommunen och lockas av att medverka i en film?

Då har du verkligen chansen den närmaste tiden.

Åkersbördiga regissören Malin Englund och hennes kollega Joséphine Adams håller flera auditions i trakten de närmaste veckorna.

— Längre fram ska jag göra en långfilm som utspelar sig på landsbygden i Sörmland. Huvudpersonen kommer att vara en ung, homosexuell tjej, och hur villkoren är för henne att bo på en mindre ort, förklarar Malin Englund.

26-åringen och hennes kollega kommer under vintern att producera en kortvariant med liknande tema, som ett slags test.

Inspelningen sker i december, januari samt på sportlovet i slutet av februari.

Audition nummer ett hålls på fritidsgården i Åker under tisdagskvällen. Följande dag dyker Malin Englund och Joséphine Adams – även hon ursprungligen från Åker – upp på Brogården i Stallarholmen.

Därefter vänder duon blickarna mot Strängnäs och Multeum för uttagningar den 14 – alltså marknadslördagen – respektive 21 oktober.

— Troligen avrundar vi med ett besök i Folkets hus i Åker 22 oktober, säger Malin Englund.

Hennes mål är att engagera ungdomar i åldrarna 13–16 år.

— Jag vill faktiskt hitta de som saknar erfarenhet av att medverka i film och kanske annan kulturverksamhet också. Många har föreställningar om att film är till för en viss sorts personer, men jag vill uppmana alla som är intresserade att komma och testa, vi provspelar för både mindre och större roller, resonerar Malin Englund.

Sedan hösten 2015 studerar hon vid Filmhögskolan i Göteborg. Examensdags är det till våren

— Regissör är vad jag vill arbeta med, konstaterar Malin Englund som är uppväxt i både Strängnäs och Åker. Under den närmaste tiden kommer hon att åter stifta bekantskap med sin barndoms trakter.

Vi skrev om Malin Englund även våren 2016. Då hade hon fått ta emot ett stipendium på 50 000 kronor under en ceremoni på nöjespalatset Nalen i Stockholm.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

StallarholmenSträngnäsÅkers styckebrukfilm
Relaterat

Mest delat denna vecka