Konsult på plats när skolan ska diskuteras

Strängnäs
annons

Dialogen med allmänheten är påbörjad. En konsult, som kostar kommunen drygt en kvarts miljon kronor, står för samtalen.

På torsdagskvällen fick allmänheten tycka till om hur Strängnäs kommun ska skapa en så bra skola som möjligt. Ett första dialogmöte ägde rum i Paulinska salen.

— Sex personer kom. De hade jättebra samtal, säger utbildningschef Tony Lööw.

Även Jimmy Svensson från HRM affärsutveckling i Stockholm AB närvarade. Det är konsultfirman som kommunen anlitar för att göra skolstrukturutredningen.

— Jag kan inte frigöra tillräckligt mycket interna resurser för det här jobbet. Dessutom är det sätt att garantera objektivitet, säger Tony Lööw.

Konsulten ansvarar för dialogerna med rektorer och lärare, elever och föräldrar samt med allmänheten. Utredningen ska utgöra underlag för beslut om kommunens grundskolor. Avtalet omfattar 240 timmars arbete och firman fakturerar 1 095 kronor per timme, vilket motsvarar 262 800 kronor

— Det är ett bra pris. Vi jobbar ju med en av de utredningar som ska hantera det negativa gapet på 500 miljoner kronor som kommunen står inför på lång sikt om ingenting görs. Slipper vi hantera den kostnaden längre fram så är det en billig prislapp, säger Tony Lööw.

Nästa dialogmöte med allmänheten sker i Biohuset i Mariefred, tisdagen den 12 september klockan 18. Det går också att lämna sina synpunkter via en webbenkät på kommunens hemsida.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunMariefredSträngnäsSkola
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka