Foto:

Äldre kvinna till sjukhus efter drunkningslarm vid Visholmen

Strängnäs

Räddningstjänst och polis ryckte ut till Visholmen i Strängnäs på lördagseftermiddagen. Förbipasserande fick syn på äldre kvinna som hamnat i vattnet.

– Polisen sa att vi med största sannolikhet har räddat liv i dag, säger Monica Linde som ringde 112.

Det var strax innan halv två på lördagen som SOS fick in ett larm om att en person, en äldre kvinna, hade hamnat i vattnet vid en brygga på Visholmen.

Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till plasten. Enligt de första uppgifterna var kvinnan inte vid medvetande men när räddningspersonal kom fram gjorde de en annan upptäckt.

– Det visade sig att kvinnan andades för egen maskin, så det vi gjorde var att ta av henne alla blöta kläder och linda in henne i torra filtar i väntan på ambulansen, säger Gunnar Henriksson, inre befäl på Räddsam Mälardalen.

Enligt honom behövdes ingen hjärt- och lungräddning men kvinnan fördes med ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

– Hon var kraftigt nedkyld, säger Henriksson.

Polis och räddningstjänst lämnade platsen kort efter ambulansen.

Monica Linde, som är på besök i Strängnäs från Gävle, hittade kvinnan och larmade. Tillsammans med sin man var hon ute med hunden.

– Jag fick syn på en rullator och sa till min man att jag tyckte det var märkligt att den bara stod där. Jag såg ingenting först, men när jag böjde mig fram mot vattnet såg jag kvinnan ligga där. Hon hade vatten upp till bröstet och rörde sig inte alls. Jag var helt övertygad om att hon inte levde.

Monica Linde ringde 112 och hon berättar att räddningstjänsten och polisen kom till platsen mycket fort.

– Det var väldigt obehagligt. Men polisen sa att vi med största sannolikhet har räddat liv i dag.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsVisholmen

Mest delat denna vecka

Relaterat