Pippin är borta. Undrar var den är? Skådespelarna i Strängnäsrevyn, Roger Andersson, Brita Johanson, Anna_lena Skog-Clazon, Lovisa Clazon, Peter Lövegard och Magnus Myllis, är redan i gång med repetitionsarbetet inför årets show. Foto:

Lekfullt och självsäkert när revyn laddar om

Strängnäs

Stärkta av sommarens framgångar på Revy-SM laddar Strängnäsrevyn för fullt inför premiären i Thomas arena på nyårsafton. Tidningen kikade in på en lustfylld repetition som bådar gott.

— Här har vi garanterat bättre stämning är på Dramaten, lovar skådisen Magnus Myllis med ett garv.

Moder revy är härligt. Det slår Lasse Karlsson snabbt fast när vi ses under Strängnäsrevyns helgrepetition. Lasse Karlsson är ensemblens nya regissör och han har en gedigen bakgrund som både stå upp komiker och revyräv. Sedan flera år har han drivit Täljerevyn i Södertälje, där han kommer i från.

— Jag har träffat det här gänget flera gånger på Revy-SM så de var redan bekanta för mig. I våras hörde de av sig och undrade om jag ville regissera årets revy och det känns jättekul. Vi har rikligt med nummer som ska sättas ihop och det känns som att vi ligger rätt till. Det här är ett väldigt bra och begåvat gäng, berömmer Lasse Karlsson.

Bara veckor kvar till årets premiär av Strängnäsrevyn. Redan nu är skådespelare och scenarbetare i gång med arbetet repetitionerna av en föreställning med det där lilla extra. Foto:

Han gillar revyn som underhållningsform då den kan behandla så många aktuella ämnen i en och samma föreställning.

— Jag har peppat gänget att skriva mer eget material och det har de gjort med framgång. Det är så klart viktigt att föreställningen känns relevant för Strängnäsborna och att publik och ensemble får skratta tillsammans, säger Lasse Karlsson.

Strängnäsrevyns nya regissör, Lasse Karlsson, gillar det han ser. Skådisarna Peter Lövegard och Roger Andersson slipar på replikerna. Foto:

Utan att avslöja för mycket kommer årets uppsättning ha lite av temat SM-guld. Detta efter att Strängnäsrevyn vann just guld i monologklassen på sommarens Revy -SM.

— Så klart ska det fram, om än med lite självdistans och ironi. Vi pratar ju ändå om att vara bäst i Sverige säger Lasse Karlsson och ler.

Rutinerade skådespelarna Lovisa Clazon och Peter Lövegard under lördagens repetition. Regissören Lasse Karlsson gillar sin nya ensemble. Foto:

Efter ett års uppehåll gör publikfavoriten Magnus Myllis efterlängtad comeback på scen.

— Det känns jäkligt bra att vara tillbaka. Vi har så många bra nummer i år och jag vet att det här gänget brinner för samma sak. Alla har känsla för karaktärer och det där med att stå på scen igen är något alldeles speciellt, säger Magnus Myllis.

Regissören och stå upp komikern Lasse Karlsson är ny medarbetare i Stängnäsrevyn i år. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäsnöje revy

Mest delat denna vecka

Relaterat