Ett lösnummer av Strengnäs Tidning, med tillägget Norra Södermanlands allmänna nyhets- och annonsblad, kostade 5 öre år 1910. Tidningen såldes på några ställen i Strängnäs stad, i Fogdö handelsförenings butik och i bokhandeln i Mariefred. Men tidningen ville ha prenumeranter, och uppmanade på flera ställen i bladet om fördelarna med att få den hemburen.

"Att skaffa sig tidningen genom att köpa lösnummer af den blir i längden dyrare och besvärligare. Det kan äfven hända, att Ni försummar att köpa just det nummer, hvars innehåll särskildt intresserat eller gagnat Er. Håll också alltid Eder ett eget exemplar! Därigenom undgår Ni åtskilliga obehag och kan få läsa tidningen, när Ni själf vill", står det i en annonstext från på dagen 108 år sedan.

Inför år 1911 lovade redaktionen sina läsare att "efter bästa förmåga och med uppbjudande av alla krafter söka häfda tidningens ställning som ett vaket, påpassligt, snabbt och väl underrättadt ortsorgan".

Artikelbild

Tidningen ville ha prenumeranter, och uppmanade på flera ställen i bladet om fördelarna med att få den hemburen.

Tidningen utkom vid den här tidpunkten två gånger i veckan och redaktionen informerade om att flera notiser och referat som var nedskrivna för tisdagens nummer måste stå över till fredagen, på grund av den stora annonstillströmningen. Och nog var det skralt bland nyheterna – tidningen var denna dag i huvudsak ett annonsblad.

[custom-embed script="PGRpdiBjbGFzcz0ic2NyYmJsLWVtYmVkIiBkYXRhLXNyYz0iL2V2ZW50LzI4NDAzOTIvMzAwMjkiPjwvZGl2Pgo8c2NyaXB0PihmdW5jdGlvbihkLCBzLCBpZCkge3ZhciBqcyxpanM9ZC5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShzKVswXTtpZihkLmdldEVsZW1lbnRCeUlkKGlkKSlyZXR1cm47anM9ZC5jcmVhdGVFbGVtZW50KHMpO2pzLmlkPWlkO2pzLnNyYz0iLy9lbWJlZC5zY3JpYmJsZWxpdmUuY29tL3dpZGdldHMvZW1iZWQuanMiO2lqcy5wYXJlbnROb2RlLmluc2VydEJlZm9yZShqcywgaWpzKTt9KGRvY3VtZW50LCAnc2NyaXB0JywgJ3NjcmJibC1qcycpKTs8L3NjcmlwdD4="]