Det närmar sig nyåret 1899, och Strengnäs Tidning uppmanar läsarna att prenumerera. Tidningen lovar att "förskaffa sig tillförlitliga och snabba nyheter icke blott från Strengnäs stad och närmast liggande bygd". För detta har tidningen så kallade brevskrivare, som skickar in meddelanden om beslut och tilldragelser av allmännare intresse.

En nyhet i tidningen den 18 december handlar om fattigvårdsfrågan. Möjligheten att inrätta en fattiggård har utretts av en kommitté, som tycker att förslaget ska avstyrkas. Motiveringen lyder "dels emedan det säkerligen icke komme att finnas några fattighjon med sådana krafter att de kunde deltaga i jordbruksarbetet och dels emedan kostnaderna blefve för stora".

Kommittén tycker däremot att ett nytt fattighus ska byggas vid "backen bortom idiothemmets nybyggnad". Men samtidigt anser de att planerna på nybyggnad får skjutas upp tills vidare, med tanke på de stora utgifterna.

Artikelbild

Lagerlunda i Fogdö annonserar om arsenikfria tapeter och de mest välsittande kläder, bland annat.

Lagerlunda i Fogdö annonserar om arsenikfria tapeter och de mest välsittande kläder, bland annat. Där finns "allt hvad en väl sorterad diversehandel hörer till möjligast lägsta priser" och "den som ej varit der, torde genom besök sjelf bäst övertyga sig derom".

[custom-embed script="PGRpdiBjbGFzcz0ic2NyYmJsLWVtYmVkIiBkYXRhLXNyYz0iL2V2ZW50LzI4NDAzOTIvMzAwMjkiPjwvZGl2Pgo8c2NyaXB0PihmdW5jdGlvbihkLCBzLCBpZCkge3ZhciBqcyxpanM9ZC5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShzKVswXTtpZihkLmdldEVsZW1lbnRCeUlkKGlkKSlyZXR1cm47anM9ZC5jcmVhdGVFbGVtZW50KHMpO2pzLmlkPWlkO2pzLnNyYz0iLy9lbWJlZC5zY3JpYmJsZWxpdmUuY29tL3dpZGdldHMvZW1iZWQuanMiO2lqcy5wYXJlbnROb2RlLmluc2VydEJlZm9yZShqcywgaWpzKTt9KGRvY3VtZW50LCAnc2NyaXB0JywgJ3NjcmJibC1qcycpKTs8L3NjcmlwdD4="]