Det är julafton för 111 år sedan. Tingshuset på Trädgårdsgatan har just invigts, och det går inte att ta miste på vilket imponerande bygge det måste ha varit. Tidningen skriver om den stora, vackra tingssalen; det rymliga, höghvälfda rummet; det rika ljustillflödet och den prydliga, bekväma inredningen.

"Utan öfverfrift torde väl kunna sägas att tingslaget, hvars folknumerär ju icke är stor, här skaffat sig ett tingshus, hvars sessionssal torde höra till de vackraste i landet", rapporterar Strengnäs Tidning från invigningen.

Stadsplanen för Storgärdet har varit uppe för diskussion i stadsfullmäktige och det har bestämts att det gamla epidemisjukhuset i Strängnäs ska ställas till tuberkulosvårdens förfogande.

Artikelbild

Sörmlandsposten annonserar i Strengnäs Tidning, och marknadsför sig som "den enda icke socialistiska tidningen i Eskilstuna.

Sörmlandsposten annonserar i Strengnäs Tidning, och marknadsför sig som "den enda icke socialistiska tidningen i Eskilstuna" och därtill "stadens och ortens ojämförligt snabbaste nyhetstidning och bästa annonsorgan".

I Strengnäs Tidning annonserar ändå Aug. Carlsson & C:is affärer, som finns på torget och Trädgårdsgatan 163, om prima varor som stillar alla julbehov.

[custom-embed script="PGRpdiBjbGFzcz0ic2NyYmJsLWVtYmVkIiBkYXRhLXNyYz0iL2V2ZW50LzI4NDAzOTIvMzAwMjkiPjwvZGl2Pgo8c2NyaXB0PihmdW5jdGlvbihkLCBzLCBpZCkge3ZhciBqcyxpanM9ZC5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShzKVswXTtpZihkLmdldEVsZW1lbnRCeUlkKGlkKSlyZXR1cm47anM9ZC5jcmVhdGVFbGVtZW50KHMpO2pzLmlkPWlkO2pzLnNyYz0iLy9lbWJlZC5zY3JpYmJsZWxpdmUuY29tL3dpZGdldHMvZW1iZWQuanMiO2lqcy5wYXJlbnROb2RlLmluc2VydEJlZm9yZShqcywgaWpzKTt9KGRvY3VtZW50LCAnc2NyaXB0JywgJ3NjcmJibC1qcycpKTs8L3NjcmlwdD4="]