Ett av Bergkvara buss fordon var på torsdagsmorgonen involverad i en malör söder om Länna som gjorde att skolbarn fick stå och vänta extra länge i kylan. Foto:

Malör med linjebuss – skolbarn fick vänta

Länna

I sviterna av torsdagsnattens snöfall kanade en linjebuss av vägen i Kalkbro.

Vilket fick till följd att flera skolbarn förgäves väntade på transport – åtminstone en stund.

— Det är inte första gången sånt här händer ute hos oss, säger en upprörd Björn Willén i Björklida, eller Salvartorp som hållplatsen heter.

Där stod hans tre barn och väntade på linjebuss 637 strax före klockan sju på morgonen.

— Bussen åkte upp till Kalkbro för att vända. Det var det väldigt halt och föraren kanade ner med bussen i diket. Vi tillkallade bärgare, men ingen har skadats och det uppstod inga fel på bussen, säger Paul Lind, driftchef på Bergkvara buss.

Enligt Gunnar Karlsson på skolkontoret på Strängnäs kommun sattes en kedja igång när det stod klart att linjebussen råkat ut för en malör.

— Det fanns redan en buss i Länna som rekvirerades för att plocka upp barn söder om samhället. Det blev inga jätteförseningar, en kvart kanske. Men Åkerskolan, där rektorn sitter, informerades och från expeditionen ska berörda föräldrar ha blivit kontaktade.

Björn Willén inväntade dock inte någon reservbuss efter ett samtal med Bergkvara buss.

— Där fick jag ett mycket otrevlig bemötande, säger han.

Paul Lind:

— Det är noterat hos mig att en otrevlig pappa ringde upp trafikledaren. Han ifrågasatte förare och önskade att en taxi skulle komma i stället.

Gunnar Karlsson:

— Så dags på morgongen är det svårt att få tag på taxibilar. Dessutom, finns det möjlighet att kalla in en ny buss är det den vägen man ska gå. Men oavsett vilket så uppstår en väntetid.

Björn Willén, som bor cirka 50 meter från en busshållplats, valde som sagt att inte vänta. Han skjutsade de tre barnen till Lännaskolan, Åkerskolan samt Paulinska i Strängnäs.

— Som tur var hade jag den möjligheten eftersom jag inte skulle jobba, säger han.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

LännaskolanPaulinska skolanÅkerskolanBuss
Relaterat