David Jepsen, Kim Andersen, Åke Jansson och Peter Hudatzky lagar riktigt god mat, enligt juryn. Foto:

Måltidsservice vann kocktävling: "Känns jättekul"

Strängnäs/Enköping

Måltidsservice i Strängnäs, som lagar mat till skolor och äldreomsorg i kommunen, kammade i helgen hem förstaplatsen i 4M:s årliga kocktävling.

– Det känns jättekul. Konkurrensen var jättetuff och alla var påhittiga, säger segrarlagets Peter Hudatzky.

Fyra lag gjorde under lördagen upp i Enköping. Vilka skulle komma att laga den godaste offentliga måltiden? Förutom Måltidsservice deltog lag från Eskilstuna, Västerås och Enköping.

Och det blev alltså Strängnäs som knep titeln. Detta med en meny som rymde en krämig tomatsoppa, tunnbrödpizza och syrligt buljongkokt matvete med kolgrillad kyckling.

Kim Andersen, David Jepsen, Peter Hudatzky (till höger) och Åke Jansson (sittande) tillsammans med menyn för dagen. Foto:

Lagen visste på ett ungefär vad som väntade, berättar Peter Hudatzky när tidningen når honom på söndagen, men där fanns också en hemlig låda med okända ingredienser. Och soppan Strängnäslaget bjöd på var ett hopkok av det som blev över.

– Det blev en tomatsoppa, med en massa annat smaskens i.

Juryn bestod av bland annat en pensionär, en krögare och en skolelev, och när alla rätter smakats av utropades Måltidsservice i Strängnäs till segrare.

Förutom äran fick Strängnäskockarna även behålla vandringspokalen från segern förra året. Den är tillverkad av diverse husgeråd.

Peter Hudatzky tycker att det är roligt att inte bara kändisar och tv-kockar får uppmärksamhet, utan att även offentlig mat som skolmat har blivit någonting människor pratar om.

– Det sporrar, säger han.

Och det blir kul att gå till jobbet på måndag?

– Ha ha, ja. Åke har helgtjänstgöring så han jobbar redan i dag. Men det blir jättekul!

4M

4M är ett kommunsamarbete i måltidsfrågor, där fyra kommuner i Mälardalen samarbetar kring exempelvis kompetensförsörjning och klimatarbete. Kocktävlingen som arrangeras årligen är en aktivitet som syftar till att lyfta kockyrket och de offentliga köken.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsMatSkolmatÄldreomsorg
Relaterat