Fyra lag gjorde under lördagen upp i Enköping. Vilka skulle komma att laga den godaste offentliga måltiden? Förutom Måltidsservice deltog lag från Eskilstuna, Västerås och Enköping.

Och det blev alltså Strängnäs som knep titeln. Detta med en meny som rymde en krämig tomatsoppa, tunnbrödpizza och syrligt buljongkokt matvete med kolgrillad kyckling.

Lagen visste på ett ungefär vad som väntade, berättar Peter Hudatzky när tidningen når honom på söndagen, men där fanns också en hemlig låda med okända ingredienser. Och soppan Strängnäslaget bjöd på var ett hopkok av det som blev över.

Artikelbild

Kim Andersen, David Jepsen, Peter Hudatzky (till höger) och Åke Jansson (sittande) tillsammans med menyn för dagen.

– Det blev en tomatsoppa, med en massa annat smaskens i.

Juryn bestod av bland annat en pensionär, en krögare och en skolelev, och när alla rätter smakats av utropades Måltidsservice i Strängnäs till segrare.

Förutom äran fick Strängnäskockarna även behålla vandringspokalen från segern förra året. Den är tillverkad av diverse husgeråd.

Peter Hudatzky tycker att det är roligt att inte bara kändisar och tv-kockar får uppmärksamhet, utan att även offentlig mat som skolmat har blivit någonting människor pratar om.

– Det sporrar, säger han.

Och det blir kul att gå till jobbet på måndag?

– Ha ha, ja. Åke har helgtjänstgöring så han jobbar redan i dag. Men det blir jättekul!