– Jag har varit väldigt engagerad i IK Viljan och har bland annat varit ordförande i föreningen. Det här är ett sätt att ge tillbaka något för allt det som idrotten och föreningen gett mig, säger han.

Det var 1957 som IK Viljan för första gången stod som arrangörer för Strängnäs marknad. Under åren har marknaden vuxit och blivit en viktig del av föreningens verksamhet samt en väletablerad händelse bland Strängnäs invånare.

– Den har fått ett fast grepp om publiken. Vi har jobbat aktivt för att bredda sortimentet och utbudet på marknaden. Det ska inte bara vara kokosbollar och strumpor som säljs utan vi har försökt att få in kvalitetsvaror som hantverk för att alla målgrupper ska kunna få ut något av den, säger Sven Axelsson.

Arbetet inför årets marknad drog igång redan i april och under lördagen kommer gruppen som varit ansvariga för arbetet att jobba från klockan fem på morgonen.

– Så här dags på året brukar man alltid ledsna lite grann, det är så pass mycket arbete. När marknaden är över är det skönt att bara sätta sig ner och filosofera över hur det har gått, förklarar Sven Axelsson och tillägger:

– Man repar sig dock snabbt. Det är kul att kunna vara delaktig och det här betyder så mycket för Viljan.

Sven Axelsson tror att han kommer fortsätta vara marknadsgeneral åtminstone en säsong till och ser fram emot helgens evenemang som i år är fullbokat.

För den erfarne marknadsbesökaren innebär årets upplaga däremot inga större överraskningar.

– Det kommer att bli en traditionell marknad även i år. Den är fullbokad men vi bygger inte ut marknadsområdet. Det drar bara isär köpkraften då nämligen. Vi gissar på att det kommer mellan 30 000 och 35 000 besökare, säger Sven Axelsson.