Stora delar av Härad har varit utan vatten sedan måndagseftermiddagen. Arkivbild. Foto:

Många utan vatten efter läcka i Härad

Härad

En torr natt väntar Häradsborna. Klockan 22 stängs vattnet av för att den trasiga ledningen ska kunna repareras.

Vattnet i Härad kommer att stängas av vid 22-tiden under tisdagskvällen för att ledningen som sprungit läck ska kunna repareras.

På sin hemsida uppmuntrar nu Sevab Häradsborna att bunkra vatten. Det finns att hämta vid lekparken på Åsvägen, vid återvinningsstationen på Vretvägen och vid anslagstavlan på Överåsvägen. Två vattentankar har ställts ut, en vid förskolan i närheten av skolan och en inne på skolgården.

Enligt prognosen ska vattnet kunna sättas på igen vid 05-tiden på onsdagsmorgonen.

Det var vid 16.30-tiden under måndagen som många boende i Härad blev utan vatten. Personal från Sevab letade efter läckan fram till 21.30-tiden, men utan framgång.

– Vi letar med olika metoder, bland annat med hjälp av kamerautrustning. Marken i Härad är väldränerad, vilket vanligtvis är positivt eftersom det inte blir några större vattenansamlingar. Men vid en läcka innebär det att det blir svårare för oss att lokalisera den, eftersom vattnet försvinner snabbt ner i marken, sa Andreas Bander, distributionschef för vatten och avlopp, i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

Kort därefter meddelade Sevab att läckan var hittad.

Hur många hushåll som har drabbats av läckan är oklart, men i Facebookgruppen Härligt Härliga Härad hade ett 20-tal vid 22-tiden på måndagen bekräftat att de stod delvis eller helt utan vatten. Många har också upplevt dåligt tryck i kranen, som en följd av läckan.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

HäradSträngnäsvattenläcka
Relaterat