Den här idén har Ann Sundfeldt i Mariefred brottats med en tid och slutligen vände hon sig till  Helena Sandberg och Tobias Bergman på restaurang Rakstugan och undrade om man inte på försök kan öppna under ett par lördagar.

– Vi prövar med tre lördagar får vi se hur det går, svarade Helena Sandberg och fick se nästan varenda stolplats fylld av glada entusiaster vid lördagens premiär.

Det sorlades, skramlades med kaffekoppar och diskuterades i stugan ända fram till strax efter klockan 10 då Anders Eldeman hälsade välkommen till kryss nummer två. Och han startade föredömligt enkelt med Rikard Wolffs "Pojken på månen" och ville ha förnamnet på sex bokstäver på vågrätt fem.

Artikelbild

| Stämningen steg i stugan när Lasse Berghagens "En kväll i juni" framfördes instrumentalt. Då nynnade och sjöng Frida Stjärnström, Anna Schweitz och Malin Josefsson.

Sedan blev det mycket svårare  och mot slutet skulle man ha ordning på om det var Rihanna eller Madonna och dessutom ha pejl på svensk hip hops största fixstjärna just nu - Einar.

Ann Sundfeldt hade en hälsning från upphovmannen själv, Anders Eldeman, som bad om ursäkt för att han missade att besvara den där självklara hälsningen till Rakstugan i Mariefred, som Ann efterlyste i ett mejl redan under förra året.

Drömmen vore förstås om han packar ned sändningsutrustningen och kommer över själv och säger förlåt i direktsänd radio från Mariefred.

– Jag kan förstå att han inte kommer till Rakstugan och sänder, men han kanske skulle kunna tänka sig att dyka upp och sända från Paviljongen under Ångans dag eller något liknande, säger Ann Sundfeldt. Vi har en del ganska stora arrangemang i Mariefred.