I över tio år har mannen spelat några slumpade rader på Lotto, skriver Svenska spel i ett pressmeddelande. Det har aldrig blivit någon större vinst – men efter dragningen förra onsdagen blev det utdelning.

Mariefredsbon är en av 16 spelare som vunnit 1 miljon kronor i Miljonregnet, som aktiverades när Drömvinsten på drygt 137 miljoner kronor föll ut.

Mannen hade själv missat dragningen och nyheten om Drömvinsten och Miljonregnet, skriver Svenska spel. Att han hörde till skaran som prickat in 6+1 rätt på en av lottoraderna visade sig när han gick in på sitt bankkonto några dagar senare:

─ Jag såg plötsligt att det var några nollor för mycket. Det var en glad överraskning, säger han i pressmeddelandet.

Enligt Svenska spel önskar Mariefreds senaste miljonär vara anonym. Det står i alla fall klart att det är en man i 80-årsåldern som har en son – för honom ska han dela med sig av vinsten till, framgår av pressmeddelandet.

De lottospelare som fick 6+1 rätt i dragningen hade i vanliga fall vunnit drygt 18 500 kronor. Men tack vare Drömvinsten, som föll ut efter att en man i Göteborg fått sju rätt på Lotto i kombination med två rätt på Joker, fick 16 vinnare sina vinstbelopp höjda till 1 miljon kronor.

Tre av de nya miljonärerna bor i tidningens spridningsområde – Mariefredsbon samt två Eskilstunabor.

– Den ena Eskilstunabon har vi lyckats få kontakt med men vi söker fortfarande den andra, säger Svenska spels vinnarkommunikatör Natalie Wallin.