Masoud Mahmoudi fick inte asyl i Sverige. Nu befinner han sig i Tyskland där han hoppas få stanna. Foto:

Masoud Mahmoudi gav upp asylkampen

Strängnäs/Flen
annons

Det blev aldrig något uppehållstillstånd för den kristna konvertiten Masoud Mahmoudi. På torsdagen lämnade han Sverige och hoppas på bättre tur i Tyskland.

För två år sedan kom Masoud Mahmoudi till Sverige för att söka asyl, eftersom han kände sig förföljd i hemlandet Iran. Anledningen var att han konverterat till kristendom. Men Migrationsverket avslog hans ansökan, liksom hans försök att överklaga, eftersom handläggarna inte trodde att han konverterat på riktigt. Detta trots att pastorn för pingstkyrkoförsamlingen och flera församlingsmedlemmar i Strängnäs intygade att han var genuint kristen. I augusti fick han besked om att han måste lämna landet.

Masoud Mahmoudi tänkte först driva kampen vidare i Europadomstolen, men nu har han meddelat tidningen att han lämnat Flen där han senast bodde. På torsdagen reste han i stället med buss till Hamburg i Tyskland, där han ska söka uppehållstillstånd.

— Det känns svårt och ensamt eftersom jag inte kan någon tyska, säger han, som pratar nästan flytande svenska efter sin tid i Sverige.

Han berättar att han är hoppfull, men saknar sina vänner i pingstförsamlingen och på det gym som han hjälpte till på när han bodde i Strängnäs.

— Jag glömmer inte hur snälla alla var. Jag ska försöka överföra snällheten från de goda människorna i Sverige till andra personer jag träffar. Och jag lovar att komma och hälsa på om jag får uppehållstillstånd i Tyskland, säger han.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

MigrationsverketFlenSträngnäsMigration
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka