Jag minns det som i går, trots att det är mer än fem år sen. Fredrik Åström tog kontakt efter en lyckad matfestival i Skåne.

Han var nyfiken på dessa food trucks som kommit dit, en ganska ny trend just då. Han undrade om det inte skulle gå att göra en festival med bara food trucks i Mariefred samma sommar. Jag tände direkt på idén. Tänk ändå, Mariefred som är en så idylliskt vacker sommarstad – mitt i Mälaren, mitt i Norden. Där vore ju alldeles perfekt att skapa en festival som handlar om bara mat. Vi tänkte några varv till, och nordiska mästerskapen i food truck kunde ta sina första stapplande steg 2014.

Första året var det en stor utmaning att övertyga ens ett dussin truckar att köra hela vägen till Mariefred. De kunde ju inte veta om det var hungrigt folk eller en tom parkeringsplats som väntade. Men de truckar som kom blev chockade. Efter bara några timmar hade de flesta sålt slut all mat. Luckor drogs ner, truckar rullade därifrån, bara för att i sömnlös panik lyckas förbereda så mycket som möjligt inför nästa dags återtåg.

Besökarna kom i tusental. Frågorna, feedbacken och idéerna haglade. Ska ni göra det igen nästa år? Kommer det fler truckar? Finns det bredare utbud? Finns det något för barnen också? Ja. Ja. Och ja. Självklart. Javisst! Gärna!

År efter år gör vi vårt bästa för att förfina och finslipa, utöka och förbättra, vara mer generösa och samtidigt höja alla krav, låta fler vara medverkande och hjälpa till, supporta och samarbeta, bjuda till och ändå få allt att fungera.

Detta är vårt femårsjubileum och vi har tagit i ordentligt för att du och dina vänner ska kunna njuta maximalt. Men vi kommer inte bromsa här – så länge ni vill komma och äta så håller vi igång. Men vi stannar i Mariefred, denna otroliga plats är det enda vi inte vill ändra.

Vi ses i vimlet!