Så sent som i maj 2017 gjorde hon tävlingsdebut.

– Träningen hade jag börjat med åtta år tidigare på dåvarande Hälsoskaparna i Mariefred. Men då handlade det om allsidig träning för att inte få ont av stillasittande arbete, förklarar Mia Öhrnell som är jurist till yrket.

Tidigare har hon arbetat i bland annat Gnesta kommun.

Artikelbild

"Jag åker dit för att ta medalj och förbättra rekordet i knäböj. Dessutom är jag sugen på att ta över rekordet även i bänkpress", säger Mia Öhrnell.

I dagarna tillträder hon en tjänst i Danderyd.

– Jag bor i en lägenhet i Sollentuna tillsammans med två katter. Mina barn är vuxna nu och jag flyttade upp hit främst för att komma närmare kulturlivet i huvudstaden. Dessutom bor min bästa väninna i Sollentuna.

Hur ofta tränar du?

– Fem dagar i veckan. Jag tillhör Stockholms atletklubb med hemvist på St Eriksgatan, så dit åker jag ganska ofta. Men jag går även på gym närmare bostaden, säger hon.

Resultaten har, efter den sena debuten, inte låtit vänta på sig.

I fjol inkasserades det första veteran-SM-guldet och dessutom noterade Mia Öhrnell svenskt rekord i knäböj på 150,5 kilo.

Styrkelyft består av tre moment – övriga två är marklyft och bänkpress.

– Just nu känns formen jättebra – detta trots att jag skar mig i ett finger hemma i köket den 31 juli. Olyckan innebar att jag inte fick belasta min vänsterarm på några månader, berättar den tidigare handbollsmålvakten i IFK Mariefred.

Hon har fått kämpa sig tillbaka och under de närmaste månaderna väntar bland annat lag-SM i Sundsvall, ett landslagsläger i Eskilstuna samt ett seminarium – som Mia Öhrnell ska leda – på Gymbörsen i Åkers styckebruk.

Men vårvinterns höjdpunkt torde ändå resan till Ungern den 4 mars vara.

– Ett nytt land för mig. Jag flyger till Budapest och tävlingen avgörs i staden Györ. Vi är totalt 15 veteraner från Sverige som tävlar.

Mia Öhrnell ställer upp i master one, för kvinnor i åldern 40–49 år. Viktklassen det handlar om är minus 84 kilo.

– "Jag åker dit för att ta medalj och förbättra rekordet i knäböj. Dessutom är jag sugen på att ta över rekordet även i bänkpress."

Hur känns det inför den internationella debuten?

– Att få representera sitt land är fantastiskt, för att inte säga oslagbart.

Hon stannar totalt fem dagar i Ungern för att även hinna med lite sightseeing i huvudstaden.