– Det var ett stort intresse och jag tror att det är många vuxna som inte är så insatta i de här frågorna, säger Cecilia Berggren-Israelsson.

Hon är lärare på en Strängnässkola, men var främst på plats i församlingshemmet i sin roll som tonårsförälder.

– Jag har två döttrar som är 13 och 17 och det är klart man blir orolig när man vet att de så lätt kan komma i kontakt med droger.

Kvällens samtalsledare, områdespolisen Jenny Andersson, berättade bland annat om vad man som förälder bör vara uppmärksam på och var man kan vända sig för hjälp om ens barn har hamnat i en drogproblematik.

Förutom polisen fanns även representanter från kyrkan, fritidsgårdarna och socialtjänsten på plats för att svara på frågor.

– Det är bara konstatera att det är mycket droger i omlopp och att det finns här i vår kommun. Men även om det ser mörkt ut så känns det hoppfullt. Det går att få hjälp och ju fler vi är som engagerar oss desto bättre, säger Cecilia Berggren-Israelsson.

Hon tror att det är viktigt att vara nyfiken och prata mer med sina barn. 

– Jag kommer definitivt gå all-in för att bli en superjobbig mamma men också visa intresse och bekräfta mina barn.

Om man som förälder misstänker att ens barn börjat med droger kan bland annat vara att: lukta på dem när de kommer hem, kolla ögonen, och beteende. Slirar det för mycket är det en varningsklocka. Ha också uppsikt över barnets Swishtransaktioner. Även om priset på droger har gått ner så slukar ett missbruk massor med pengar.