Pink your drink arrangeras på Åsgård i Mariefred och förväntas i år dra in 15–20 000 kronor till bröstcancerforskning. Foto:

Nedskalad gala för cancerforskning

Åkers styckebruk/Mariefred

För sjätte året i rad arrangerar Åkersbon och entreprenören Ylva Binder en fest och insamling till förmån för bröstcancerforskning. Men i år är Pink your drink en privat tillställning.

— Det har varit ett hektiskt år. Jag har flyttat och renoverat. Att arrangera Pink your drink tar tre månader av hårt arbete, så jag kände att i år måste jag skala ner det lite, säger Ylva Binder.

Förra året hade 90 personer köpt biljetter till evenemanget i Åsgård utanför Mariefred och totalt 100 000 kronor samlades in och skänktes till Bröstcancerfonden. I anslutning till galan arrangerade Ylva Binder också en cocktail-tävling med ett tiotal kvinnliga bartenders från hela världen.

Men årets Pink your drink, som äger rum torsdagen den 14 december, blir alltså mer avskalad. Tävlingen pausas och galan blir en trerättersmiddag i privat regi, dock fortfarande på Åsgård. Auktionen blir också av och förväntas dra in 15–20 000 kronor till forskning.

Hur kommer det sig att du har ett så stort engagemang för cancerforskning?

— Jag tror att alla har en berättelse om hur cancer har påverkat dem. Bakom varje fuckcancer-hashtagg i sociala medier finns det ett människoliv. I år kommer jag att hålla ett tal och berätta några av de historier som jag inte har berättat tidigare, om varför jag brinner för det här på riktigt.

Hur kommer Pink your drink att se ut nästa år?

Då ska jag göra ett offentligt evenemang som alla kan köpa biljetter till igen. Så kommer bartendertävlingen tillbaka också. Jag planerar att göra om lite så att tävlingen inte längre blir landsspecifik. Det beror på att det finns otroligt många barntenders i USA som vill vara med och tävla, och inte alls lika många i Europa. Då känns det inte schyst att USA bara får ha en tävlande med, säger Ylva Binder.

Läs mer om dessa ämnen

MariefredÅkers styckebrukAlkoholVälgörenhet