Det började med en tillsägelse och slutade med våld – och en ny anmälan till Arbetsmiljöverket.

Händelsen utspelade sig på en av Strängnäs kommuns grundskolor den 23 maj. En elev sprang runt med en pinne inne på skolan och ville inte lämna ifrån sig den.

En vuxen som sa till eleven blev slagen med knytnävarna mot sidan av kroppen. En annan vuxen som grep in fick ta emot två kraftiga sparkar, och drogs i håret så hårt att hen fick hålla emot för att det inte skulle lossna.

Detta framgår av den anmälan som skolans rektor gjorde till Arbetsmiljöverket samma dag. Händelsen utreds nu av myndigheten.

Den aktuella skolan har gjort tre liknande anmälningar under vårterminen, något som tidningen har rapporterat om tidigare.

I februari hotade en elev en lärare efter en konflikt med en skolkamrat. Eleven ska ha sagt till läraren att han skulle slå henne "sönder och samman". Han ska även ha kallat läraren för "hora".

Bara några dagar senare inträffade två incidenter, där elever var våldsamma mot lärare. I det första fallet ska en elev ha sparkat en lärare. I det andra handlar det om knytnävsslag och knuffar, något som föranledde en polisutryckning till skolan.

Tidningen har sökt skolans rektor.