I somras blåste Agneta Forsberg och hennes familj nytt liv i anrika Qvartinge antik, strax utanför Mariefred. Den stora ladan med antikviteter och loppisprylar hade då varit igenbommad i ett par år, sedan förra ägaren gått ur tiden.

– Vi har gjort om en del, men besökarna känner nog igen sig. Det är meningen att det ska finnas lite av varje här, säger Agneta Forsberg.

Det finns nog i ärlighetens namn ganska mycket av det mesta i den gamla ladugårdens tre plan. Familjen Forsberg har ägnat en hel del tid åt organisera alla föremål i olika rum och avdelningar. Glas för sig, plastföremål på ett ställe, lampor här och vinylskivor där. Kartonger de hittat i olika lagerutrymmen, med saker som den förra ägaren köpt upp från dödsbon med mera, har packats upp och sorterats. En hel del saker som Agneta Forsberg haft hemma har också flyttats till butiken.

Artikelbild

| Allt är inte till salu. Några av de gamla plåtburkarna, från Agneta Forsbergs egen samling, tillhör butiken.

– Det är roligare att ha fina saker här än hemma, säger hon, som själv samlat på 50-talskeramik och gamla plåtburkar.

Hon bor på Kvartinge gård med maken Peter Forsberg sedan drygt 30 år tillbaka. Han sköter det administrativa med antikhandeln. Sonen hjälper till med tunga lyft och svärdottern rattar de sociala medierna.

– Peter och jag drev tidigare ett bilföretag i Södertälje, så det här är en riktigt omstart. Jag har alltid varit intresserad av att gå på auktioner och loppisar, så det här känns helt rätt. Och så är det väldigt skönt att ha nära till jobbet, säger hon.

På skärtorsdagen öppnar Qvartinge antik för säsongen.