Anna Swedin, ett för många Mariefredsbor välkänt ansikte, är ny verksamhetsledare för företagarföreningen Imariefred.nu, anställd på 50 procent.

– Jag jobbar fortfarande på Worldclass 30 procent men jag fick säga upp mig från Pastellhörnan för att hinna med det här uppdraget, säger Mariefredsbon som också driver eget företag.

Det var i mars som hon tillträdde tjänsten som Camilla Sandblad lämnade i december. Huvudsaklig uppgift har varit att börja dra i alla trådar för föreningens årligt återkommande evenemang.

Artikelbild

| Anna Swedin är verksamhetsledare inom Imariefred.nu, anställd på 50 procent.

­– Att komma igång med nordiska mästerskapen för food trucks var det mest akuta, säger hon om tvådagarsevenemanget som fyller fem år denna sommar.

I år utlovas ett större fokus på aktiviteter för barn, tack vare ett öronmärkt bidrag från Sparbanken Rekarne. I övrigt är det mycket som kommer vara sig likt; inga nyheter i evenemangsväg.

– Mycket handlar om att förvalta, i alla fall till en början. Men det är en spännande tid för föreningen nu, med ny ordförande också, säger Anna Swedin.

Anna Roos valdes till ny ordförande på årsmötet den 3 april, och efterträder Lottie Orrvik som haft uppdraget i tre år.

Artikelbild

| Anna Swedin är verksamhetsledare inom Imariefred.nu, anställd på 50 procent.

– Det känns jätteroligt. Inte nervöst, men lite pirrigt. Det ska bli så otroligt kul att få ingå i ett entreprenöriellt sammanhang här i Mariefred, säger Anna Roos som flyttade till staden för sex år sedan.

Hon driver egna bolag, och säger att hon hellre utvecklar och förädlar framför att starta upp nytt.

– Mycket av det som föreningen gör i dag är bra och behöver inte ändras på, utan det handlar om att utveckla i takt med att Mariefred växer. Det är nog något som vi får sätta fokus på till hösten. Jag har kommit in som ny ordförande, och Anna som ny verksamhetsledare, inför vår mest intensiva period. Det mesta av det som ska ske från påsk och framåt är redan planerat, säger Anna Roos.

Påskparaden genomförs på skärtorsdagen den 18 april, och den 30 april firas valborg enligt tradition. "Ångans dag" infaller i år den 1 juni och "En magisk dag" den 15 juni. 19–20 juli är det nordiskt mästerskap för food trucks och den 10 augusti svenskt mästerskap i gatumusik i kombination med bomässa. Litteraturfesten genomförs 19 oktober och julmarknaden 1 december.

Utöver detta är Imariefred.nu medarrangör till ett antal evenemang i Mariefred.