Natten mot måndagen var det dags för ett drabbats av flera inbrott. Växelkassa har stulits och glass förstörts, vilket tidningen har berättat tidigare.

Tre kan straffas efter berusning

I fredags eftermiddag stoppades en bilist på E 20 i höjd med trafikplats Lunda. En sörmlänning i 40-årsåldern blåste positivt i polisens mätinstrument, och är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Rattfylleri av normalgraden och grov olovlig körning är vad en Strängnäsbo i 20-årsåldern misstänks för, efter en bilfärd utan körkort som slutade på riksväg 55 vid Eldsund i lördags.

På söndagen påträffade polisen en person strax utanför Strängnäs, som nu misstänks för narkotikabrott. Mannen, som är i 30-årsåldern och bosatt i Strängnäs, misstänks för narkotikainnehav och eget bruk av narkotika.

Polisens tekniker undersökte hus

Polisen har tagit emot en anmälan om inbrott i en bostad i Finninge. Mellan torsdag och söndag har någon tagit sig in genom en altandörr. Polisen vet i nuläget inte om något har stulits.

Polisens tekniker var på plats på måndagsmorgonen för att säkra spår, men det är ännu oklart vad undersökningen gav för resultat.

Båt och trailer stals i Eldsund

En motorbåt har stulits från Eldsundsviken. Den stod på ett släp, och tjuven eller tjuvarna har kommit åt ekipaget genom att bryta upp ett hänglås. Stölden ska ha skett någon gång mellan tisdag och söndag, enligt polisanmälan.