Foto:

Okända slog sönder bil i Åker – Strängnäsman med kniv misstänks för drograttfylla

Åkers styckebruk/Strängnäs

Sent på tisdagskvällen larmades polisen om att två personer slog sönder en bil på den stora parkeringen mellan Åkersskolan och ishallen.

Polisen skickade ut en hundpatrull men hittade inte förövarna.

Enligt polisanmälan har två män krossat bilrutor med hjälp av golfklubbor. De ska också ha stulit en hjälm, handskar och crossglasögon ur bilen.

Enligt Yvonne Sjöö vid Strängnäspolisen uppges de båda männen vara i 20-årsåldern. En av dem hade skägg och båda hade huvor uppdragna.

En Strängnäsman i 35-årsåldern misstänks för narkotikabrott, sedan han på tisdagskvällen kontrollerats av polis.

Mannen hade stannat till med en bil på Eskilstunavägen när en polispatrull valde att titta närmare på honom.

Enligt polisanmälan visade mannen tecken på narkotikapåverkan och vid visitation upptäcktes dessutom att han hade en kniv på sig. Mannen, som togs med för provtagning, misstänks därför också för brott mot knivlagen.

I går skrev tidningen om att någon stulit post av Postnord, under en utdelning på Vallbyvägen den 20 september. Michael Lantz, platschef på Postnord i Strängnäs, trodde att han då rutinenligt hade polisanmält händelsen – men så var inte fallet.

Först vid lunchtid på onsdagen kom anmälan in via internet, konstaterar Yvonne Sjöö vid Strängnäspolisen. Enligt anmälan handlar det om minst två stora brev som försvunnit.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

Brottpolis
Relaterat