Jessica Nordling har opererats för en benfraktur.

Opererade Viljankaptenen: Mår bra efter omständigheterna

Strängnäs/Åkers styckebruk
annons

Viljans lagkapten Jessica Nordling, 31, opererades i tisdags efter en svår skada i helgens match. Vi ringde upp Åkersbon för att kolla läget.

Hur mår du

— Efter omständigheterna bra. Jag ska gå i gips i fyra–sex veckor. Framåt jul eller nyår kan jag börja träna igen.

Vad hände i söndags mot Värmbol på bortaplan?

— I samband med en glidtackling fastnade jag med dobbarna i gräset och rullade över mitt eget ben. Jag visste direkt att något var av i högerbenet. Men jag lyckades i varje fall krypa av planen.

Var det gräs eller konstgräs ni spelade på?

— Vanligt gräs. Tränaren Andreas Hellmark såg på min blick att något var fel. Ambulans tillkallades och jag transporterades till sjukhuset i Katrineholm. Där kunde de bara konstatera att fibulabenet var av.

Sen blev det alltså ett ingrepp?

— Ja, under tisdagen på Mälarsjukhuset. Jag kom dit klockan 14 och fick åka hem fem timmar senare. Nu väntar fyra veckor i gips till att börja med. Det blir regelbundna röntgenkontroller.

Viljan har tre matcher kvar – vad krävs för att hänga kvar i tvåan?

— Jag tror det behövs två vinster till. Det kan vi klara, vi har många förebilder i laget och dessutom en stark centrallinje.

Kommer du att kunna spela fotboll igen?

— Jag hoppas det. Hur det än går tänker jag inte att släppa sporten utan fortsätta träna. Men ambitionen är att spela minst ett år till. Om det däremot hade varit ännu en knäskada skulle jag ha tvingats ställa skorna på hyllan.

Det ryktades även om att du skulle representera Strängnäs IBK i vinter?

— Helt klart var jag sugen på en comeback. Det hade varit roligt att spela innebandy igen, men det känns inte som prio ett. Så jag låter bli nu. Jag får gå på gym i stället och köra mina rehabövningar. Trots gipset går det att träna större delen av benet.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

IK Viljanfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka