• Björn Eriksson räknar med att öppna Den lokala maten i slutet av mars, i nyrenoverade lokaler i korsningen Hospitalsgatan/Gyllenhjelmsgatan – granne med ostaffären som också blir hans. Foto:
  • Ostaffären stängde efter nära 85 år, men ser alltså ut att öppna igen.
  • Den 22 februari hade Monica Brand och Karin Lidén öppet för sista gången. Dagen efter lämnades Ostaffärens konkursansökan in.
1/

Ostaffären öppnar igen i ny regi – med pendlarvänliga öppettider

Strängnäs

Snart en månad efter det att den anrika Ostaffären på grund av bristande lönsamhet lämnade in sin konkursansökan, står det klart att butiken öppnar igen.

Ny ägare blir Björn Eriksson, som i slutet av mars öppnar butiken Den lokala maten med lokalproducerad mat, vägg i vägg med den gamla ostaffären.

– Vi har tagit över ostbutiken och kommer att öppna och driva den vidare också, säger Björn Eriksson till P4 Sörmland som var först med nyheten.

Butiken kommer att ha andra – senare – öppettider än förut, säger han till P4.

– Vi kommer att ha öppet längre på kvällarna, så att folk ska hinna hem efter jobbet och komma och handla, säger han till radion och menar att en stor del av Strängnäs befolkning arbetspendlar till annan ort och inte hinner handla lokalt dagtid.

Ostaffären, i dess nära 85-åriga format, hade sin sista öppetdag den 22 februari.

Läs mer om dessa ämnen

Näringsliv