Jessica Leopardi Gustafsson är aktiv i Stallarholmens nätverk som arrangerar superloppisen. Foto:

Över 50 hushåll deltar i superloppis

Stallarholmen
annons

Gamla saker får en chans till ett nytt liv i helgen, när ett tvådagars superloppis arrangeras i och runt omkring Stallarholmen.

Det är Stallarholmens nätverk som står bakom Superloppisen, som pågår lördag och söndag klockan 11–15. Till skillnad från andra tillfälliga loppmarknader huserar inte detta evenemang i en idrottshall eller på en parkeringsplats. I stället gör alla hushåll som vill delta i ordning sitt eget loppisbord utanför sin entré eller på garageuppfarten om det finns en sådan. Skyltar som visar vägen om det är svårt att hitta får var och en också fixa själv.

— Totalt är det mer än 50 hushåll som har anmält sig, berättar Jessica Leopardi Gustafsson, som är en av nätverkets arrangörer.

Säljarna är utspridda i hela orten, från Över- och Ytterselö till Adolfsberg och Norra Ekeby, och så klart i själva samhället. På några platser har flera boende i flerfamiljshus gått samman och ställer upp stora gemensamma bord.

— Jag tycker att loppisar är ett bra sätt att värna om miljö och plånbok. Det här är som ett hållbart äventyr, man kan åka runt i hela Stallarholmen och upptäcka vad som finns. Passa på att kolla vad alla lokala producenter har att erbjuda och titta på fina gårdar på landet, säger Jessica Leopardi Gustafsson.

Alla deltagarna ska egentligen ha föranmält sig genom att skriva upp sig på en adresslista på nätverkets hemsida, så att loppissugna besökare ska hitta rätt. Men om någon Stallarholmsbo kommer på att hen vill vara med och sälja i sista minuten är det inte några problem, enligt Jessica Leopardi Gustafsson.

— Det är bara att ställa upp sitt bord ändå och hoppas på fint väder, säger hon.

Själv ska hon delta som säljare men förhoppningsvis också som fyndare.

— Mina två barn ska stå och sälja så jag hoppas att jag hinner åka runt och titta lite.

Läs mer om dessa ämnen

StallarholmenMiljöÅtervinning
annons

Mest delat denna vecka