­­­– Vi seniorer är på hugget. Varje onsdagseftermiddag spelar vi boule. Under vintern i Boulepalatset och på sommaren här på Visholmen, säger Anna-Lena Lange som är föreningens ordförande.

Tillsammans med seniorvännerna Harry Hermanson, Leif Claeson och Barbro Mellquist berättar hon om vårens späckade program.

­– Förra veckan var vi ett stort gäng som for till Västerås för att se Sven-Ingvars. Det var riktigt bra. Både poppigt och väldigt uppskattat, säger Barbro Mellquist.

Artikelbild

Barbro Mellquist, Harry Hermanson, Anna-Lena Lange och Leif Claesson gillar tillvaron i föreningen Aktiva seniorer Strängnäs och Mariefred.

Hon får medhåll av Leif Claeson, som skiner lite extra när han berättar att hans klass hade samma band på sin studentskiva på stadshotellet i Karlstad 1962.

­– Närmast på tur står utflykter till såväl Ulriksdal som Vinön i Hjälmaren. Det ska bli trevligt och vi brukar fylla platserna ganska snabbt, säger Anna-Lena Lange som lovordar föreningens påhittiga programkommité.

– Det gör ett jättejobb och lyckas ständigt hitta på roliga upptåg och arrangemang.

De känner sig hedrade över nomineringen och ser det som ett bra skyltfönster till nya medlemmar.

Artikelbild

Föreningen Aktiva seniorer har ett späckat schema med aktiviteter. På Visholmen i Strängnäs spelar de boule på somrarna.

­– I vår ålder blir en och annan ensam. Hos oss finns såväl gemenskap som aktivitet och vi har plats för fler, säger Anna-Lena Lange.

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 stycken har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.