Patric Johansson misstänks för bidragsbrott, efter att ha ansökt om och beviljats a-kassa trots att han fått ett avgångsvederlag. Efter att han åtalats, har han meddelat att han tar time out från politiken. Foto:

Patric Johanssons time out på dagordningen

Strängnäs

Patric Johanssons paus från politiken var ett ärende på barn- och utbildningsnämndens sammanträde på tisdagskvällen – om än ett kort sådant.

— Som ni kanske har läst och hört så har Patric valt att ta time out. Vi vet inte så mycket mer i dagsläget, sa Torbjörn Johansson (S), nämndens vice ordförande som ledde mötet.

Det var i fredags som barn- och utbildningsnämndens ordförande Patric Johansson (M) åtalades för bidragsbrott, alternativt vårdslöst bidragsbrott. Bakgrunden är att han ansökt om och beviljats a-kassa för en period som han redan fått avgångsvederlag för från sin förra arbetsgivare. Beslutet om pausen meddelades under måndagen, och ska ha fattats av Patric Johansson och kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) gemensamt.

— Vi får se vad som händer, vi tar en dag i taget. Naturligtvis ska vi driva den här verksamheten tills han kommer tilllbaka, sa Torbjörn Johansson.

Det blev ingen diskussion eller några frågor efter de orden från vice ordförande, men Patric Johanssons frånvaro togs upp även när nämnden fattade beslut om att sätta in ett extra ärende redan kommande tisdag.

Anledningen är i huvudsak att Thomasgymnasiet behöver ett beslut från nämnden för att kunna skicka in en ansökan om riksintag för utbildningen Culinary craft, något som rektor Anna Zachrisson var på plats för att informera politikerna om.

På det extra sammanträdet kan ytterligare något ärende tillkomma, upplyste Torbjörn Johansson och utbildningschef Tony Lööw.

— Torbjörn kan leda mötet men kan som vice ordförande inte ta över ordförandes rättigheter att fatta beslut. Om det dyker upp något som jag behöver ett beslut på snabbt har jag ingen annan att vända mig till än till nämnden. Allt har gått ganska snabbt nu och vi har inte hunnit lösa den delen ännu, det behöver vi jobba vidare med, sa Tony Lööw.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsBrottEkonomiPolitikSkola
Relaterat