• Herrarnas match mellan skolorna fick avbrytas. Foto:
  • Polisen kallades till Vasavallen efter att publiken kastat bangers och tänt bengaler. Foto:
1/

Polis till gymnasiederby – publiken kastade smällare och tände bengaler

Strängnäs

Fotbollsderbyt mellan gymnasieskolorna Thomasgymnasiet och Europaskolan under onsdagskvällen spårade ur. Thomasgymnasiets elever började tända bengaler och kasta smällare och en elev från Europaskolan svarade då med att själv tända bengaler. Polisen tillkallades och matchen fick avbrytas.

På onsdagskvällen möttes elever från de båda gymnasieskolorna i två fotbollsmatcher på Vasavallen, först ut var damerna. Där Europaskolans lag vann med 1-0.

De elever som inte fanns på planen satt på läktaren eller i gräset och hejade på med trummor, sånger och banderoller.

Killarna spelade efter tjejerna men när andra halvlek skulle börja tände elever från Thomasgymnasiet bengaler och började kasta så kallade bangers, en slags smällare, in på planen. Det berättar Europakårens ordförande Sass Wolgers för Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs tidning.

– Det som var lite obehagligt var att de kastade dem in på fotbollsplanen. De kastade banger efter banger, säger Sass Wolgers.

En elev från Europaskolan ska då ha svarat med att själv tända medhavda bengaler. Polisen kallades till platsen och matchen fick avbrytas.

– Det var lite stökigt men när vi kom dit lugnade det ned sig och publiken skingrades. Det har inte upprättats några anmälningar eller renderat i några frihetsberövanden, säger vakthavande befäl Tobias Persson på Sörmlandspolisen.

Sass Wolgers hoppas nu att skolan kommer få fortsätta anordna derbyn mellan skolorna, trots onsdagskvällens oroligheter.

– Vi kommer kämpa för att få fortsätta ha derbyn mellan skolorna utan våldsamheter. Det är väldigt beklagligt att det här hände, säger Sass Wolgers.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EuropaskolanSträngnäsThomasgymnasietSkolaSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka