Polisen förtegen om misstänkt man i vit bil

Strängnäs

För knappt en månad sedan gick polisen ut med en varning till barn och föräldrar i Strängnäs kommun. Det handlade om två fall där en man ska ha försökt få med sig minderåriga i sin bil vid olika tillfällen och platser. Sedan dess har inga nya händelser rapporterats. Polisen arbetar dock vidare med ärendet.

— Vi vill inte prata om utredningen men jag kan berätta att ärendet lever. Vi har ännu inte lyckats identifiera någon bil eller person till händelserna, säger polisen Lars Franzell som är chef på grova brottsenheten i Eskilstuna.

Efter händelserna där en man, i 40–45 års åldern med en vit bil, handgripligen ska ha försökt få med sig minderåriga i sin bil har inga nya fall rapporterats.

I samband med de första händelserna skrev kommunpolisen Peter Sigurd på Facebook och uppmanade barn och föräldrar att vara extra vaksamma, samt bad om att få in upplysningar.

"Senaste dygnet har ett par händelser inträffat som berör Strängnäs kommun. Det gäller en man i 40–45 års åldern som färdas i en vit bil, eventuellt en vit kombi, som har gjort närmanden mot minderåriga. Den första händelsen inträffade på morgonen i går i Mariefred och den senare på kvällen i Strängnäs. Mannen stannar till med bilen och erbjuder de minderåriga skjuts, med syfte att försöka få in dem i hans bil. När de inte vill har han handgripligen försökt att få med en av dem", skrev Peter Sigurd för en månad sedan.

En rad tips har kommit in till polisen, men något konkret identifiering av den misstänkte mannen eller fordonet saknas. Samtidigt kan inte polisen gå ut med ett närmare signalement på en gärningsman eller andra uppgifter då det skulle kunna påverka utredningen.

— Det blev storm på sociala medier efter händelserna för knappt en månad sedan. Sådana spekulationer leder aldrig till något gott. Skräckscenariot är att någon oskyldig blir utpekad och så vill vi inte ha det, säger Lars Franzell.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsBrott
Relaterat