Polisen önskar fler tips efter Åkersinbrott och biljakt

Strängnäs

Den duo som på torsdagen greps på Tryffelstråket i Finninge och senare anhölls för grov stöld förhörs nu under fredagseftermiddagen.

— Men vi vill gärna ha in fler tips från allmänheten, säger Eva Tördal, förundersökningsledare på Strängnäspolisen.

Två män från Stockholmstrakten blev iakttagna när de vid 13-tiden på torsdagen gjorde inbrott i en villa i Åkers styckebruk.

— Närmare bestämt i Skämbylöt, säger Eva Tördal.

Hon vill att folk ska höra av sig i fall de sett om duon försökt ta sig in i andra hus i närheten.

— Det skulle dessutom kunna vara så att de gjort sig av med stöldgods under färden mot Strängnäs. Iakttagelser från Åker och från flyktvägen är av intresse, säger Eva Tördal.

Det fanns dock gods från inbrottet kvar i flyktbilen vilken hittades på Söderelden i Strängnäs sedan polisens jakt på männen, vilken hade på länsväg 900 inletts i Malmby, drabbats av ett tillfälligt avbrott.

— Bilen de använde var en svart Golf från 2014 med svart takbox. Golf hade stulits i norra Stockholm några dagar tidigare och var falskskyltad, fortsätter Eva Tördal.

De misstänkta männen, födda 1984 respektive 1981, befinner sig i Eskilstuna där de ska förhöras under förmiddagen. De har troligen även gjort sig skyldiga till trafikbrott.

Åklagare i ärendet är Emma Harris.

— Förhör ska hållas med de misstänkta under eftermiddagen. Anhållningsfristen går ut klockan 12 på söndag, så det är svårt att veta om jag kan säga någonting mer senare i dag, förklarar Emma Harris.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

FinningeMalmbyÅkers styckebrukBlåljus inbrott polis
Relaterat