En ungdomsfest på Vikingavallen spårade ur i helgen. . Foto:

Polisen ryckte ut till stökig skolfest i Stallarholmen

Stallarholmen

På fredagskvällen hade gymnasieelever från Thomasgymnasiet hyrt in sig på Vikingavallen för att hålla en insparksfest. Men när några ungdomar försökte bryta sig in bakvägen fick polisen tillkallas.

Det var gymnasieelever från Thomasgymnasiet som hyrt lokalen för en insparksfest, men även ungdomar från andra skolor ska ha varit med under kvällen. Festarrangörerna hade redan i förväg tagit in två ordningsvakter från ett vaktbolag samt kontaktat den frivilliga organisationen Nattjouren som ombads komma för att hjälpa till att hålla ordning.

— Vi har hållit på med det här ett par år och ungdomarna vill gärna att vi är med när det är fest, för de upplever att det blir lugnare då, säger Thomas Dittrich, en av Nattjourens medlemmar.

Den här festen blev lite stökig. Thomas Dittrich och hans kollegor avstyrde ett bråk som höll på att bryta ut mellan två kompisgäng. Men det var också ungdomar som försökte ta sig in på festen genom att klättra in genom fönster på baksidan.

— Några tyckte att det var för dyrt med entréavgiften och försökte smita in på andra sätt för att slippa betala. En kille blev inte insläppt av vakterna för att han hade alkohol med sig, då försökte han också klättra in, säger Thomas Dittrich.

Nattjourens personal spred ut sig för att hålla koll på alla fönster, men ändå slog någon eller några sönder fönstret i en bakdörr. Då kallade ordningsvakterna på polisen.

— Vi fick samtal vid 00.10 om en ungdomsfest som spårat ur och att en ruta hade krossats på en dörr. En patrull beordrades till Vikingavallen, säger Elin Andersson vid Strängnäspolisen.

När patrullen anlände hade gärningsmannen, eller -männen, försvunnit från platsen. Polisen utreder det nu som skadegörelse. Ingen ska ha kommit till skada.

Efter polisens besök valde arrangörerna att avsluta festen.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

StallarholmenThomasgymnasietVikingavallenSkadegörelseUngdomarpolis
Relaterat

Mest delat denna vecka