• Utropare Björn Brolin assisterad av Inger Karlsson under auktionens början. Foto:
  • Tidigare år har den årliga auktionen på Solgården lockat närmare 800 besökare. 2017s upplaga var inget undantag. Foto:
1/

Populär auktion på Solgården

Strängnäs

I 25 år har Sandalokalförening hållit auktion på Solgårdens bygdegård för att få föreningen att gå runt. Även årets upplaga lockade storpublik.

— Det här är vårt levebröd, säger föreningens kassör Inger Karlsson.

Backar med porslin, lampor, burkar och mycket annat står uppradat på långborden utanför bygdegården. Klockan 10 på söndagen har auktionsbesökarna börjat se över utbudet av föremål på årets auktion.

— Sedan i Maj har vi i föreningen samlat in föremål för det här och det är allt från små porslinsföremål till stora möbler, berättar Ingalill Jävergren.

Föremålen som kommit in har haft blandad kvalitet men det som auktioneras ut är allt fungerade och helt.

— Det som har varit trasigt har vi sorterat bort och de elektroniska sakerna har kontrollerats av en elektriker, säger Inger Karlsson.

De båda har varit inblandade i auktionen på Solgården sedan starten för 25 år sedan och berättar att det alltid har varit ett stort intresse.

— Vi får alltid in massvis med saker, i år är det faktiskt lite mindre än vanligt, men det gör ingenting. Det är fortfarande alldeles tillräckligt, säger Ingalill Jävergren.

När damerna får uppskatta kommer de överens om flera tusen, kanske fem, föremål.

— Vi kan omöjligt auktionera ut varje föremål var för sig utan vi har sorterat de i lådor och försökt matcha ihop grupper av saker och ting. Sedan har vi även en loppis där vi säljer kläder och böcker, säger Inger Karlsson.

Flera hundra personer har samlats när auktionen startar klockan 11. Utropare är Björn Brolin och med en stark röst och ett väldigt viftande med käpp och klubba säljer han iväg låda efter låda.

— Vissa föremål går för fem kronor och andra för flera hundra. Men det är ju allt från synålar till kristallkronor vi säljer, säger Ingalill Jävergren.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsSamhälleFöreningsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka