Det var vid 08.30-tiden som larmet om en brand i ett radhusområde kom in till SOS Alarm. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. 

Enligt räddningstjänsten var det övervåningen i en hörnbostad i en radhuslänga som stod i brand. 

– Det var en fullt utvecklad brand och vi hade tio stationer på plats, sade Lina Toth, inre befäl på räddningstjänsten i Eskilstuna, till tidningen vid 09-tiden.

Artikelbild

Enligt polisen kom ingen person till skada och samtliga kunde ta sig ut ur såväl den branddrabbade bostaden som angränsade bostäder.

– Radhuset som låg på gaveln där branden började totalförstördes och ett annat blev delvis förstört. Men vi lyckades stoppa branden från att spridas ytterligare, säger Hans Tollbom, inre befäl vid räddningstjänsten.

När släckinsatsen avslutats spärrade polisen av brandplatsen i väntan på teknisk undersökning. Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström väntas den kunna genomföras först under onsdagen.

Det finns ännu inga uppgifter om hur branden startade och en förundersökning om misstänkt mordbrand är inledd.

Artikelbild

– Som det ser ut just nu vet man inte varför det hänt och för att kunna utreda det måste vi ha en rubricering. När teknikerna är klara får vi se om den kvarstår eller om det blir något helt annat, säger Monica Bergström.