• En Citroën 2CV som dock inte var äldre än av årsmodell 1983. I bilen satt Fogdöborna Håkan Becker och Lena Lindgren. Foto:
  • Isabella Niburg och Marcus Niburg åkte i en fyrhjulingsbil. – Det är ju så skönt väder och då vill man åka lätt. Det är perfekt att ta denna bil i dag, sa Marcus Niburg. Foto:
  • Eva Skoog och Monica Skoog har kört rallyt sedan 1970-talet. Foto:
  • Här glider deltagarna fram i en Buick från 1965. Foto:
  • En Ford från 1954. Foto:
1/

Rally med tradition lockade många

Fogdö

Det var såväl veteranbilar som bilar av nyare årsmodell som på torsdagen körde rally på Fogdö.

– Vi har åkt sedan min dotter var liten på sjuttiotalet. Det är en tradition när man inte har något annat för sig, sa Monica Skoog.

Det finns en lång tradition av rally på Fogdö, även om det har varit olika föreningar som har arrangerat genom åren. Nu är det Fogdö bygdegård och Fogdö idrottsförening som håller i rallyt. På torsdagen startade 152 fordon vid Granbecks livs. Deltagarna fick ta sig igenom fyra praktiska och fyra teoretiska kontroller. Dessutom fanns det en speciell barntävling.

Bland de startande fanns både de som inte hade varit med så många år och de som hade kört rally på Fogdö genom decennier.

– Vi har åkt sedan min dotter var liten på sjuttiotalet. Det är en tradition när man inte har något annat för sig, sa Monica Skoog.

Med sig i bilen detta år hade hon förutom maken Lennart Skoog också sin dotter Eva Skoog. Under åren har de lärt sig att hitta på Fogdö.

– Men arrangörerna hittar också små vägar man aldrig har åkt på. Det blir en utflykt och sedan tar man en fika när man kommer fram, sa Eva Skoog.

Läs mer om dessa ämnen

FogdöBilar