– Flera av de större VM-teamen inom rallycross vill komma hit och testa sina ekipage innan nästa stora tävling i Barcelona. Vi har en bra anläggning och det är kul att så många vill utnyttja den. Det bidrar starkt till föreningens ekonomi, säger SAMS:s ordförande Tommy Karlsson.

Föreningen har cirka 150 aktiva utövare. Majoriteten av dessa är motocrossförare, medan en handfull ägnar sig åt bilsport.

– Det går åt många frivilliga när vi ordnar tävlingar och då ställer våra medlemmar upp som funktionärer, säger sekreteraren Thord Söderberg.

Artikelbild

| SAMS sekreterare Thord Söderberg och föreningens odförande Tommy Karlsson.

Föreningens mål är att få arrangera årligt återkommande SM-tävlingar inom motorsport.

­– Det drar alltid storpublik och i början av september ska vi hålla SM i crosscart på Strängnäs motorstadion, säger Tommy Karlsson.

Han slår ett slag för ungdomsverksamheten i SAMS och lyfter fram de återkommande onsdagsträningarna. De lockar alltid närmare 40 knattar, i åldrarna 4­–13 år, till motocrossbanan.

– Då har vi utbildade instruktörer på plats och alla kör gratis på banan. Motorsport är dyrt ändå och den här satsningen gör vi för att trygga återväxten i föreningen, säger Tommy Karlsson.

Artikelbild

| SAMS sekreterare Thord Söderberg och föreningens odförande Tommy Karlsson.

Det är Företagarna och Strängnäs kommun som vill lyfta fram det lokala föreningslivet på Strängnäs resecentrum. I mars har Strengnäs Tidnings läsare kunnat nominera föreningar som de vill se porträtterade. 20 stycken har valts ut, och det är dessa som nu presenteras närmare i tidningen. När samtliga 20 artikeldelar är publicerade öppnar omröstningen, som sedan pågår till 12 maj.